Paieška
Reklama

Baklažanai, įdaryti daržovėmis ir kalakutiena

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 10
Įdarui:
  • Morkos , 4 vnt.;
  • Svogūnai , 3 galv.;
  • Česnakai , 4 skilt.;
  • Brokoliai , 400 gr.;
  • Žiediniai kopūstai , 400 gr.;
  • Kalakutienos krūtinėlė , 0,5 kg;
  • Druska , 1 a.š.;
  • Kmynai , 4 v.š.;
  • Juodieji pipirai, malti , 0,5 a.š.;
  • Sojos padažas , 4 v.š.;
  • Cukrus , 2 v.š.;
  • Pomidorai , 5 vnt.;
  • Fermentinis sūris , 250 gr.;
Reikės:
  • Baklažanai , 5 vnt.;
Kepimui:
  • Aliejus , 3 v.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Visas daržoves nuplaukite ir susmulkinkite. Morkas – nedideliais kubeliais, svogūnus su česnakais – smulkiai, atšildytus brokolius su žiediniais kopūstais – mažesniais gabaliukais. Baklažanus perpjaukite išilgai, išpjaukite dalį minkštimo, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui. Druska ištraukia kartumą, todėl išsiskiria skysčio. Po pusvalandžio nuplaukite baklažanus po šalto vandens srove, o išpjaustą minkštimo dalį susmulkinkite kubeliais.
  2. Į įkaitintą aliejų dėkite morkas, uždenkite dangčiu ir pakepinkite keletą min. Tada dėkite svogūnus, po kelių min. – brokolius, žiedinius kopūstus, česnakus baklažanus. Viską retkarčiais pamaišydami kepinkite, kol suminkštės. Pabaigoj dėkite kmynų, druskos, juodųjų pipirų, sojos padažo, cukraus.
  3. Dabar atskirai aliejuje pakepinkite kalakutienos filė, prieš tai ją pamarinavę su česnakais, kmynais, druska bei pipirais (aš marinavau per naktį).
    Sumaišykite kartu paruoštas daržoves su apkeptais kalakutienos gabaliukais.
  4. Kiekvieną baklažano puselę ištepkite šlakeliu sojos padažo ir įdarykite pasiruoštu įdaru, išdėliokite skardoje ir pašaukite maždaug 15 minučių į įkaitintą orkaitę. Tuomet vėl ištraukite, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir vėl šaukite orkaitėn penkioms - dešimčiai min., kol išsilydys sūris. Skanaus!
Receptą atsiuntė Barbora
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2017 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt