Paieška
Reklama

Apsnigta eglutė

  • 5.0 5 2
2 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 10
Tešlai:
  • Sviestas , 200 gr.;
  • Kiaušiniai , 2 vnt.;
  • Rudasis cukrus , 100 gr.;
  • Baltasis cukrus , 100 gr.;
  • Miltai, kvietiniai , 400 gr.;
  • Kepimo milteliai , 1 a.š.;
  • Citrinos sultys , 1 v.š.;
  • Vanilinis cukrus , 1 a.š.;
  • Gvazdikėliai, malti , 0,5 a.š.;
  • Cinamonas , 2 v.š.;
  • Kardamonas, maltas , 1 a.š.;
  • Muskatas , 1 a.š.;
  • Imbieras, maltas , 1 v.š.;
Glajui:
  • Kiaušinio baltymai , 2 vnt.;
  • Cukraus pudra , 200 gr.;
  • Citrinos sultys , 1 v.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą iš šaldytuvo ištraukite iš anksto – jis turi būti kambario temperatūros t.y. minkštas. Į vieną dubenį sumuškite kiaušinius, supilkite rudąjį ir baltąjį cukrų, vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišykite. Tuomet sudėkite visus prieskonius. Į šią tešlą įmaišykite ir minkštą sviestą.
  2. Į miltus sudėkite kepimo miltelius ir permaišę viską po truputį pilkite į minkomą tešlą. Greičiausiai pajusite, kada tešla bus tinkama sausainiams: ji turėtų nebelipti prie rankų, bet nebūti per kieta, tąsi. Paruoštą tešlą apsukite maistine plėvele ar padėkite į šaldytuvą taip, kad ši neturėtų galimybės džiūti.
  3. Per naktį palaikę tešlą šaldytuve, kitą dieną galite imtis sausainių kepimo. Ištraukę iš šaldytuvo tešlą, rankose reikiamą jos kiekį sušildykite ir iškočiokite. Lakšto storis turėtų būti iki 5 mm – ne per plonas ir ne per storas.
  4. Išpjaustykite žvaigždžių formos įvairaus dydžio sausainius.
  5. Sausainius sudėkite į skardą kepkite 180 laipsnių temperatūroje pagal Celsijų maždaug 15 minučių, arba kol gražiai paruduos.
  6. Sausainius pertepkite glajumi ir sudėkite vieną ant kito (ant didesnės žvaigždės dėkite mažesnę, kol sudedate visus sausainius). Po to likusio glajaus užpilkite ant sausainių eglės. Viršūnė gali būti baltojo šokolado gabaliukas.
  7. Glajaus gaminimas:

    išplakite baltymus iki putų. Įmaišykite cukraus pudrą ir kad nebūtų per saldu, citrinos sulčių.
Receptą atsiuntė Brigita
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs receptai

Daugiau receptų
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt