Paieška
Reklama

Apelsinų ir šokolado pyragas

  • 4.0 4 1
1 įvertinimas | 0
Kategorijos: Pyragų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 10
Tešlai:
  • Sviestas, nesūdytas , 120 gr.;
  • Kiaušiniai , 1 vnt.;
  • Miltai , 340 gr.;
  • Cukrus , 120 gr.;
  • Vanilė , 0,5 a.š.;
  • Citrinos Žievelės , 0,5 a.š.;
  • Druska , 1 žiups.;
Aptepimui:
  • Uogienė , 3 v.š.;
Apelsinams:
  • Cukrus , 400 gr.;
  • Apelsinų sultys , 2 stikl.;
  • Gvazdikėliai , 1 žiups.;
  • Kvapieji pipirai , 3 vnt.;
  • Cinamono lazdelės , 1 vnt.;
Pirmajam sluoksniui:
  • Šokoladas , 120 gr.;
  • Kiaušinio baltymai , 3 vnt.;
  • Cukrus , 80 gr.;
  • Plakta grietinėlė , 1 stikl.;
Antrajam sluoksniui:
  • Apelsinai , 3 vnt.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Pasiruoškite tešlą. Sumaišykite sviestą, 120 g cukraus, vanilę, citrinos žieveles, vieną kiaušinį, druską ir miltus. Darytike tai paeiliui kaip parodyta video. Gautą tešlą įvyniokite į maišelį, video parodyta kaip tai turite padaryti, ir palikite kameroje 30 minučių. Galite palikti ir per naktį.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių celcijaus. Iškočiokite tešlą ir dėkite į kepimo formą. Gerai prispauskite prie šonų suformuodami pagal kepimo skardą. Su šakute subadykite tešlą, kad nekiltų puslelių. Kepkite 20-30 minučių, kol pasidarys gelsvos spalvos.
  3. Perpjaukite apelsinus pusiau ir supjaustykite riekelėmis.
  4. Į puodą supilkite 2 puodelius cukraus (400 g) ir 2 puodelius apelsinų sulčių. Sudėkite gvazdikėlius, kvapiuosius pipirus ir cinamono lazdelę. Sirupą pavirkite apie 10 minučių ir dar 10 minučių virkite sudėję apelsinus.
  5. Apelsinus išimkite iš sirupo ir nuvarvinkite, galite šiek tiek padžiovinti. Sirupą nukoškite.
  6. Vandens garuose ištirpinkite šokoladą. Geriausia rinkitis naturalesnius 60-70% šokoladus. Šokoladui ištirpus, nuimkite jį nuo ugnies, bet indą palikite garuose, kad liktų šiltas.
  7. Suplakite tris kiaušinio baltymus.
  8. Sudėkite 80 g cukraus į puodą, įpilkite šiek tiek vandens ir pavirkite pora minučių. Jį reikės virti iki "minkšto kamuoliuko būsenos", tai padaryti jums reikės stiklinės su šaltu vandeniu ir ledukais. Procedūra: įkiškite pirštą į stiklinę, tuomet į puodą ir vėl į stiklinę. Tai kartokite tol, kol tarp pirštų pajusite minkštą kamuoliuką. Pirštų neturėtumėte nudegti, jei viską atliksite tinkamai. Bet jei norit išvengti šios procedūros, tiesiog pamatuokite cukraus temperatūrą, kad būtų įkaitęs iki 115 laipsnių celcijaus.
  9. Kai cukrus paruoštas, atsargiai ir palengva maišydami supilkite į išplaktus kiaušinio baltymus. Tuomet įmaišykite šokoladą ir galiausiai plaktą grietinėlę bei šiek tiek apelsinų sirupo.
  10. Ant iškeptos tešlos supilkite šokoladinę masę. Gražiai išlyginkite ir sudėkite apelsino skilteles. Ant viršaus patepkite pasirinktos ištirpintos uogienės arba džemo (labai tinka abrikosų skonio džemas).
  11. Tartą galima tiekti tiek atvėsintą, tiek kambario temperatūros. Šios tartos skonio sugadinti neįmanoma, todėl drąsiai galite eksperimentuoti ir nebijoti suklysti!
Receptą atsiuntė Simona
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2018 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt